Over Eco Torarica

Op 23 december 1997 werd Eco Torarica onderdeel van het beste en oudste hotel van Suriname; Torarica Resort. Voordat Torarica Resort het koloniale pand van Eco Torarica kocht, was het jarenlang een woonhuis van de vooraanstaande familie de Vries, onder andere bekend van H.J. de Vries. 

Tijdens de renovatie van het historische pand werd de oude structuur grotendeels behouden. Torarica Resort bouwde een vleugel met 72 kamers bij. Inclusief de 2 executive rooms in het woonhuis, telde Eco Torarica toen in totaal 74 kamers.

Het oorspronkelijke Bougainville Terrace en de vele iconische houtbewerkingen bleven bewaard. De ruime achtertuin met fruitbomen, waar de kinderen die er vroeger woonden, speelden en ondeugende streken uithaalden, bleef intact. Zo behield Eco Torarica het originele Surinaamse karakter.

In september 2012 bouwde Eco Torarica aan de mooie Surinamerivier een zwembad en terras waar hotelgasten in alle rust van het adembenemende uitzicht en de verkoelende Surinaamse rivierwind kunnen genieten.

De bouw van het tweede gebouw met 48 kamers was gereed in augustus 2004. Daarmee telt het hotel nu 122 kamers.

Eco Resort

Eco Torarica doet er elke dag alles aan om het beste eco-vriendelijke hotel van Suriname te zijn. De groene gedachte en het duurzame beleid voeren we overal zorgvuldig door. Zo zijn er voor het meubilair en de aankleding van het hotel natuurlijke producten gebruikt en hebben we slechts twee liften.

Het airconditioningsysteem bestaat uit split-units die gebruikmaken van milieuvriendelijk gas. Door het open karakter van de hotelkamers, hoeven gasten niet per se van de airconditioning gebruik te maken. Als zij de ramen en deuren van de hotelkamer openzetten, wordt het ook al koeler. We gebruiken energiebesparende verlichting, doen aan waterbesparing en recyclen plastic gebruiksvoorwerpen.

Awards & certificeringen

Eco Torarica behaalde in april 2007 haar ISO 22000 certificering. Dit houdt in dat elke voor onze gasten bereide maaltijd en drank onder de categorie ‘veilig voedsel’ valt.

In april 2010 kwam daar de ISO 9001 certificering bij. Al onze werkprocessen zijn daarmee gericht op uiterste klantvriendelijkheid. De klant staat altijd centraal.

Na een uitvoerige training in juni 2012 door de organisatie Travel Life, ontving Eco Torarica de Gold Award voor Sustainability. In alle hotels van de ‘Torarica Group’ voeren we een groen beleid. Zo dragen we ons steentje bij aan het behoud van onze prachtige natuur.

Green Key

Green Key is een milieukeurmerk voor toeristen- en recreatiebedrijven en wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een lijst met milieueisen. Het verkrijgen van de Green Key toont de inspanningen van de onderneming om een milieuvriendelijk, duurzaam en verantwoord bedrijf te ontwikkelen. De Green Key-prijs is gebaseerd op de naleving van strikte criteria op het gebied van milieubeheer (water, energie, afval, schoonmaak, enz.) en duurzaamheidseducatie (personeel, gasten, leveranciers, enz.). Naleving van de criteria wordt bevestigd door een rigoureus aanvraagproces en geverifieerd bij audits ter plaatse. De prijs is één jaar geldig. Momenteel worden meer dan 3.100 hotels in 57 landen Green Key toegekend. Het programma wordt beheerd door de internationale liefdadigheidsinstelling, de Foundation for Environmental Education. Green Key wordt onderschreven door de World Tourism Organisation en erkend door de Global Sustainable Tourism Council.

De Green Key-prijs is de leidende norm voor uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame exploitatie binnen de toeristische sector. Dit prestigieuze milieukeurmerk vertegenwoordigt een verbintenis van bedrijven waarvan de bedrijfspanden  en terreinen  voldoen aan de strikte criteria van de Foundation for Environmental Education.De Green Key staat voor de belofte aan zijn gasten dat zij door te kiezen voor een verblijf in een Green Key-vestiging, helpen om een verschil te maken op milieugebied. De hoge milieunormen die van deze inrichtingen worden verwacht, worden gehandhaafd door middel van rigoureuze documentatie en frequente audits. 

Easter Vacay Room Special

02 april 2024 Bekijk alle events
Loved by our guest